НАТО анонсувало перегляд програми підтримки України
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО анонсувало перегляд програми підтримки України

НАТО анонсувало перегляд програми підтримки України
Джерело:  online.ua

У керівництві НАТО анонсували заходи з огляду Комплексного пакета допомоги Україні — цей документ ухвалили під час саміту в польській Варшаві у 2016 році. Представники блоку передбачають актуалізувати документи, аби вони були більш адаптовані до поточних потреб офіційного Києва. З відповідним анонсом виступив у вівторок, 16 березня. генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію доповіді посадовця.

“Робота з підготовки до майбутнього огляду Комплексного пакета допомоги для України, щоб краще узгодити цей пакет з нинішніми українськими вимогами, вже в процесі. Огляд буде завершено у 2021 році”, - представив він звіт у бельгійському Брюсселі.

Згідно з документом, упродовж 2020 року союзники продемонстрували стійку прихильність до підтримки українського суверенітету й територіальної цілісності держави.

“Попри проблеми, пов'язані з пандемією COVID-19, Комісія НАТО-Україна збиралася кілька разів протягом року, щоб просувати особливе партнерство між НАТО й Україною. Союзники по НАТО та Україна підтримували одне одного доставкою медичного обладнання та досвідом”, - говориться у документації.

Столтенберг звернув увагу на допомогу Альянсу в реформуванні галузі безпеки та оборони в Україні.

“Радники Альянсу співпрацювали зі своїми українськими колегами, щоб розробити нову Стратегію національної безпеки України і закон Про розвідку. Обидва були прийняті Україною у вересні і являють собою кроки вперед на шляху України до євроатлантичної інтеграції”, - резюмував він.

Київ отримав практичну допомогу за 16-ма різними програмами, які стали можливими завдяки Комплексному пакету допомоги. Одночасно з цим у НАТО звернули увагу на дотримання політики де-факто відкритих дверей, союзники вітають прагнення інтеграції з боку України та Грузії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Єнс Столтенберг пропонує змінити стратегію Альянсу щодо Росії через агресію проти України. Він нагадав, що нинішня стратегія передбачає стратегічне співробітництво з офіційною Москвою, але дав зрозуміти, що готовий змінити цей план через дії Росії в окупованому Криму та на Донбасі. Столтенберг анонсував, що свій новий план з приводу Росії озвучить лідерам країн НАТО на саміті в Брюсселі і якщо його підтримають, то остаточно він буде прийнятий у 2022 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?