НАТО анонсував масштабні військові навчання у Середземному морі
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО анонсував масштабні військові навчання у Середземному морі

НАТО анонсував масштабні військові навчання у Середземному морі
Джерело:  online.ua

22 січня керівництво НАТО офіційно підтвердило, що має намір провести у Середземному морі масштабні військові навчання Neptune Strike, які стартують 24 січня і триватимуть до 4 лютого. Про це першим заявив речник Пентагону Джон Кірбі.

Джерело:  Military

НАТО планує провести масштабні військові навчання у Середземному морі

Згідно з останніми даними, у навчаннях візьму участь американський авіаносець USS Harry S. Truman. Окрім того, наголошується, що до навчань, які планувалися останні два роки, будуть залучені декілька членів блоку і вони продемонструють, що трансатлантичний альянс "єдиний, спроможний і сильний".

Ударна група авіаносця USS Harry S. Truman буде йти під командуванням НАТО як центральний елемент навчань. До групи входять авіаносне крило з дев’ятьма ескадрильями, чотири есмінці з керованими ракетами та крейсер типу Ticonderoga, який регулярно перебував у Середземному морі, - йдеться в повідомленні.

За словами Джона Кірбі, декілька союзників по Альянсу будуть брати участь у скоординованих морських маневрах, тренуваннях з протичовнової війни та завдання ударів з далекої відстані. Речник НАТО поки не уточнив, про які саме країни йдеться.

Фото - nato.int

Іспанія направить військові кораблі в Середземне і Чорне моря

21 січня офіційно стало відомо, що влада Іспанії вирішила направити військові кораблі для підтримки сил НАТО в Середземному та Чорному морі у зв’язку зі стрімким нарощуванням російських військ на кордоні з Україною. Про це першою заявила очільниця Міністерства оборони країни Маргарита Роблес.

Росія не може вказувати жодній країні, що їй робити, тому НАТО берегтиме і захищатиме суверенітет будь-якої країни, яка може або хоче приєднатися до НАТО, — наголосила іспанська міністерка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?