НАТО готує захист від біологічної зброї через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО готує захист від біологічної зброї через коронавірус

НАТО готує захист від біологічної зброї через коронавірус
Джерело:  online.ua

На тлі того, що США публічно звинувачують Китай в навмисному поширенні коронавіруса і навіть не виключають того, що COVID-19 став біологічною зброєю, створеною штучно в лабораторних умовах, в НАТО вирішили посилити захист. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг оголосив, що НАТО активізує зусилля по розробці заходів захисту від біологічної зброї, так як пандемія коронавіруса продемонструвала реальну небезпеку, до якої не готовий світ. При цьому він виключив ймовірність створення коронавіруса штучним способом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Berliner Zeitung.

"Новий коронавірус не був створен в лабораторних умовах, проте він демонструє небезпеку, пов'язану з можливим використанням біологічних бойових агентів. Ця зброя, як і хімічну зброю, заборонена міжнародним правом. Однак ми повинні бути готові до її використання, тому що ми знаємо , що вона все ще існує ", - підкреслив Столтенберг.

Генсек НАТО попередив, що біологічну зброю можуть застосовувати не тільки державні суб'єкти, а й терористи. Глава альянсу вказав, що для запобігання можливої загрози НАТО вже працює над поліпшенням обміну розвідданими з партнерами.

Крім того, Столтенберг не виключив, що у відповідь на масштабний напад із застосуванням біозброї, який може спричинити за собою сотні тисяч смертей, може послідувати удар із задіянням звичайного або ядерного озброєння.

"НАТО не володіє забороненою зброєю, однак у нас є повний спектр можливостей для належного реагування. Стаття 5 Північноатлантичного договору свідчить про те, що збройний напад на одну або на кілька країн НАТО в Європі або Північній Америці вважатиметься нападом на нас в цілому, і дозволить альянсу вдатися до цих можливостей", - попередив генсек.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спецслужби США, Великої Британії, Канади, Австралії та Нової Зеландії з'ясували, що саме Китай винен в пандемії коронавіруса, яка обернулася для всього світу величезними втратами. Китайська влада навмисно приховувала і знищувала всі докази своєї причетності до спалаху коронавіруса, зразок якого досліджували ще з 2013 року і вже в кінці 2019 року знали, що він може передаватися від людини людині, але наполегливо приховували цей факт до 20 січня 2020 року, коли зупинити поширення вірусу вже було неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?