НАТО хоче посилити військову присутність в Чорному морі: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО хоче посилити військову присутність в Чорному морі: що сталося

НАТО хоче посилити військову присутність в Чорному морі: що сталося
Джерело:  online.ua

НАТО хоче наростити свою військову присутність в Чорному морі через відкриту агресію, яку Росія проявляє в регіоні. Зазначається, що в блоці можуть прийняти рішення про посилення навчань української та грузинської берегової охорони і військово-морських сил, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За словами генсека Альянсу Єнса Столтенберга, дане рішення може бути прийняте вже 3-4 квітня на зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу.

"НАТО стурбоване агресивною поведінкою Росії, у тому числі її триваючими діями проти України, а також захопленням українських моряків і кораблів біля Азовського моря. НАТО вже нарощує свою присутність в Чорному морі. І ми продовжуємо тісно співпрацювати з нашими партнерами в регіоні", – наголосив він.

Окрім того, генсек підкреслив, що судна НАТО будуть і надалі заходити в порти Чорного моря.

Варто зазначити, що в Україні 31 березня для патрулювання Чорного і Азовського морів, а також річки Дунай додатково призначили вісім тактичних груп морської охорони.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна отримає 50 мільйонів євро від Євросоюзу, які підуть на підтримку Маріуполя, Бердянська та інших міст на Азовському узбережжі, які страждають в результаті російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?