НАТО: ми очікуємо сильного супротиву з боку Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО: ми очікуємо сильного супротиву з боку Росії

НАТО: ми очікуємо сильного супротиву з боку Росії
Джерело:  online.ua

Офіційний представник НАТО у Брюсселі заявив, що Альянс очікує сильного спротиву Росії на розширення блоку на Західних Балканах, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

"Росія втручається всюди, де може, і вона має чітку політику по боротьбі із НАТО і проти розширення Альянсу. І я не думаю, що це зміниться найближчим часом", - сказав він.

У блоці підкреслили, що кожна країна має право обирати політику безпеки, але Росія з цим не погоджується. Москва вважає, що існують сфери впливу і чинить тиск на країни щодо такого вибору.

"Ми з таким підходом не погоджуємося і ніколи не погодимося. НАТО вважає, що кожна країна має право вибору, тому я не маю жодних сумнівів, що буде сильна російська реакція і вона буде схожа на те, що "країну намагаються затягнути в НАТО". Тому я хочу чітко висловитися, що не йдеться про членство в НАТО проти волі. Ні, сама країна повинна вирішити у які терміни країна йде на зближення з НАТО", - додав співрозмовник.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі,  заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?