НАТО планує посилити військову присутність у Чорноморському регіоні
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО планує посилити військову присутність у Чорноморському регіоні

НАТО планує посилити військову присутність у Чорноморському регіоні
Джерело:  online.ua

У НАТО розглядають можливість розміщення бойових груп у Чорноморському регіоні, зокрема в Румунії, на довгостроковій основі, аналогічно тим, що вже присутні у країнах Балтії і Польщі.

Джерело: сайт НАТО

НАТО планує посилити військову присутність у Чорноморському регіоні

Генсек НАТО під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном нагадав, що НАТО - це оборонний альянс, який ставіть на меті збереження миру та намагається запобігати конфліктам.

Передусім ми маємо збільшену присутність у східній частині Альянсу: з більшою кількістю військових, бойових груп, літаків, кораблів. Друге – ми підвищили готовність наших сил, які ми у разі потреби можемо підсилити. І по-третє зараз ми розглядаємо, де нам слід більш довгострокове розміщення у східній частині Альянсу. Сьогодні ми маємо бойові групи у країнах Балтії і Польщі. Але зараз ми розглядаємо розміщення подібних бойових груп у Чорноморському регіоні, у Румунії, - заявив Столтенберг.

Зі свого боку Борис Джонсон заявив, що інформація, яку надає британська розвідка, залишається безрадісною.

Однак очільник британського уряду зазначив, що війна РФ проти України буде безглуздим та катастрофічним рішенням.

Я боюсь сказати, що наша розвідка залишається похмурою. Ми бачимо стягнення величезної кількості батальйонних тактичних груп на кордонах України - 70 або більше. Аби прямо відповісти на запитання щодо того, що, на мою думку, відбувається у Москві і які там робляться розрахунки: чесно, я не знаю, чи було ухвалене рішення. Але це не означає, що це неможливо, що насправді щось абсолютно жахливе може відбутися дуже скоро. Ми повинні вчинити правильно. Я вважаю, що поєднання санкцій і воєнної рішучості та в додачу дипломатії - це те, що потрібно, - підкреслив Джонсон.

Британський прем'єр також повідомив, що на випадок нападу РФ на Україну Велика Британія привела у бойову готовність тисячу військових для реагування на йомовірну гуманітарну кризу у цьому випадку.

Британія, за словами Джонсона, також подвоїть військову присутність в Естонії, дадатково розмістить до 350 військовослужбовців у Польщі, посилить патрулювання повітрянного простору у Румунії, розмістить винищувачі Typhoons на Кіпрі, та надійшле військові кораблі у Середземне та Чорне моря.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?