НАТО поставило несподіваний ультиматум Путіну - важливі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО поставило несподіваний ультиматум Путіну - важливі деталі

НАТО поставило несподіваний ультиматум Путіну - важливі деталі
Джерело:  online.ua

НАТО виступило з невідкладною заявою стосовно отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Генеральний секретар блоку Єнс Столтенберг особисто звернувся до кремлівського уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву.

За його словами, російська влада повинна надати інформацію щодо програми виробництва отрути групи "Новачок" представниками Організації із заборони хімічної зброї.

На тлі резонансного інциденту представники НАТО провели термінове обговорення.

"Російський уряд повинен повністю співпрацювати з ОЗХЗ і з незалежним міжнародним розслідуванням. Відповідальні за цю атаку повинні бути притягнуті до відповідальності. Ми також закликаємо Росію до повного розкриття програми "Новачок" ОЗХЗ", - оголосив Столтенберг.

Генсек додав, країни-союзниці обговорюватимуть ймовірну відповідь.

"Союзники будуть консультуватися у відповідь на отруєння Навального. Поки передчасно говорити, який може стати міжнародна реакція... Ми вважаємо, що це атака проти фундаментальних прав, проти базових демократичних принципів, на яких базується наш альянс", - зауважив він.

Нагадаємо, німецька лабораторія нещодавно оголосила про виявлення слідів бойової отрути в організмі Навального, речовина належить до групи сумнозвісного "Новачка".

Навальний знаходиться наразі в німецькій клініці, його ввели у штучну кому лдя ефективнішого відновлення.

Як повідомляв ONLINE.UA, 4 вересня у Брюсселі відбудеться засідання усіх членів НАТО на рівні послів. За попередніми даними, головна мета зустрічі — детально обговорити скандальну ситуацію з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального та вирішити, що робити далі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?