НАТО терміново направили кораблі в Чорне море - в Росії запанікували
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО терміново направили кораблі в Чорне море - в Росії запанікували

НАТО терміново направили кораблі в Чорне море - в Росії запанікували
Джерело:  online.ua

У НАТО продовжують демонструвати команді російського лідера Володимира Путіна, що не припинять підтримувати безпеку в Чорноморському регіоні і не збираються закривати очі на протиправні дії Росії, що порушують всі норми міжнародного морського права. Напередодні в акватотрію Чорного моря увійшла постійна мінно-тральна група сил першочергового задіяння НАТО в складі плавучої бази постачання "Аліакмон" ВМС Греції, тральщиків шукачів мін "Тамбре" ВМС Іспанії та "Гаета" ВМС Італії. У Росії нервово відреагували на появу нових кораблів НАТО в Чорному морі. Збройні сили РФ влаштували за ними стеження, повідомляє ONLINE.UA.

У Національному центрі управління обороною РФ заявили, що сили і засоби Чорноморського флоту приступили до спостереження за діями військових кораблів НАТО. Там звинуватили Альянс в психологічному тиску на Росію і пригрозили перевіркою законності перебування кораблів і суден НАТО в Чорному морі. У Путіна натякнули на те, що миттєво застосують протиракетну оборону і флагман ЧФ ракетний крейсер "Москва" у відповідь на будь-яку провокацію натівців.

Важливо відзначити, що в період входження кораблів НАТО в Чорне море з чорноморської акваторії вийшов американський ракетний есмінець Porter, який перебував там з 17 червня. Військові корабель США також викликав стурбованість у Росії, в зв'язку з чим сили Південного військового округу РФ постійно контролювали його дії. Як відомо, есмінець увійшов у води Чорного моря, щоб посилити взаємодію з союзниками і партнерами по НАТО. Корабель взяв участь в спільних навчаннях з кораблями Болгарії, Грузії, Румунії та Туреччини. Там також був присутній американський десантний корабель-док ВМС США Oak Hill.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО терміново направили бойові кораблі в Атлантику. У їх числі: п'ять підводних човнів, п'ять бойових кораблів, а також п'ять патрульних протичовнових літаків з шести країн-членів НАТО, в тому числі з США, Великобританії, Франції, Канади, Німеччини, Норвегії та Ісландії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?