НАТО ухвалила довгоочікуване рішення щодо України - що це означає
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО ухвалила довгоочікуване рішення щодо України - що це означає

НАТО ухвалила довгоочікуване рішення щодо України - що це означає
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО визнало Україну учасницею партнерської програми розширених можливостей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт блоку.

Надання цього статусу — частина Ініціативи партнерства щодо взаємосумісності військ. Вона ставить мету підтримувати й поглиблювати контакти держав з НАТО.

Представники Альянсу в офіційній заяві нагадали, як українці входили до складу операцій в Афганістані, Косово, а також підтримували Сили реагування та міжнародні навчання. Вони дуже цінують цей внесок, який демонструє прихильність України до євроатлантичної безпеки.

Наразі українська сторона буде отримувати усі переваги від індивідуальних можливостей, які розробили спеціально для підтримання внесків. Зокрема йдеться про розширений доступ до програм та навчань зі взаємосумісності родів військ.

"Це рішення визнає великий внесок України до місій НАТО, і демонструє незмінну відданість Альянсу партнерствам попри пандемію COVID-19", - оголосила речниця Альянсу Оана Лунгеску.

За рішенням НАТО, Україна досягла тієї ж сходинки інтеграції, що й Австралія, Фінляндія, Грузія, Швеція, Йорданія.

Президент Володимир Зеленський вже відреагував на рішення.

"Вдячний членам Альянсу за визнання вагомого внеску України в спільні операції з підтримання миру у світі. Статус Партнера розширених можливостей НАТО – практичне рішення, яке дозволить Україні та Альянсу ще краще взаємодіяти заради спільної безпеки", - підкреслив він у Twitter.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг озвучив важливе попередження для міжнародної спільноти, а також нарешті представив своє бачення майбутнього Альянсу на найближчі десять років. Він звернув увагу на те, що військова активність РФ названа серед найбільших викликів, оскільки саме РФ продовжує свою військову діяльність безупинно — і даний факт не можна ігнорувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?