НАТО йде на обманний трюк, щоб перехитрити Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО йде на обманний трюк, щоб перехитрити Путіна

НАТО йде на обманний трюк, щоб перехитрити Путіна
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін веде не тільки відкрите військове протистояння проти багатьох країн світ, в тому числі проти України, а й активно просуває інформаційну та гібридну війну в кіберпросторі, з чим більше на хочуть мириться в НАТО. Північноатлантичний альянс придумав, як перехитрити Путіна і загнати його в пастку. Для цього в Естонії запустили експеримент на привернення уваги російських хакерів, в ході якого їм доведеться ненавмисно зливати важливу та конфіденційну інформацію західним спецслужбам. Що задумали в НАТО, повідомило американське видання Defense One, передає ONLINE.UA.

"Уявіть, що ви молодий кіберофіцер в російській армії, який хоче проникнути в захищену мережу НАТО. Ви визначаєте мету, людину, чиї облікові дані ви могли б вкрасти, щоб отримати доступ до мережі, а потім, можливо, переходячи від вузла до вузла, шукайте конфіденційну інформацію для ексфільтраціі. Ви відправляєте своїй меті фішинговий лист. Мета натискає на посилання. Ви в грі! ", - пояснило джерело суть хитрої операції НАТО.

У цій "грі", як пояснює видання, кіберофіцер російської армії отримає абсолютно безглузду інформацію, але щоб її отримати йому доведеться розкрити важливі дані і способи злому, якими користуються російські хакери.

Відзначається, що даний експеримент вже відпрацювали в Естонії в ході навчань в листопаді. Підрозділи кіберсил успішно відпрацювали рішення реальних проблем і реагування на методи гібридної війни Росії.

Як відомо, в 2007 році через російських хакерських атак в Естонії було зупинено роботу банків, уряду і ЗМІ. У 2016 році російські хакери, які працювали на військову розвідку РФ, організували атаки на найбільшого виробника сланцевої нафти в Естонії. Щоб бути готовими до оборони в наступний раз, влада Естонії прийняла рішення створити власний підрозділ кіберсил, які розробляють наступальні можливості країни в віртуальному світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща публічно викрила скандальну брехню Путіна, який намагається послабити імідж Польщі на міжнародній арені за рахунок фейкової пропаганди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?