НАТО скликає термінове засідання - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО скликає термінове засідання - що відбувається

НАТО скликає термінове засідання - що відбувається
Джерело:  online.ua

Турецька влада екстрено скликає засідання НАТО через атаку російської авіації на турецький конвой у Сирії. Невтішні новини повідомив генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Північноатлантичного альянсу.

"Північноатлантична рада, до складу якого входять посли всіх 29 союзників по НАТО, збереться в п'ятницю, 28 лютого, після прохання Туреччини провести консультації відповідно до статті 4 основоположного Вашингтонського договору НАТО про ситуацію в Сирії", – сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що згідно з договором, будь-який союзник НАТО може вимагати консультації, коли під загрозою перебувають його територіальна цілісність, політична незалежність чи безпека. Окрім того, зазначається, що 27 лютого увечері очільник МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу провів термінові телефонні переговори зі Столтенбергом. На жаль, про що говорили сторони наразі не повідомляється.

Нагадаємо, що 27 лютого авіація РФ атакувала турецький конвой  у Сирії. В результаті, загинули щонайменше 33 військових, також чимало людей були поранені. Що важливо розуміти, після авіаудару турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган скликав термінову нараду Ради нацбезпеки. Згідно з даними деяких медіа, цілком ймовірно, що 28 лютого буде оголошення про початок війни Сирії. Війська Ердогана вже розгорнули атаку по усіх відомих їм об'єктах режиму Башара Асада, якого підтримує Путін у Сирії.

Також зазначається, що після нападу у Стамбулі біля генконсульства Росії зібралися активісти, які звинувачували росіян у вбивстві турецьких героїв.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вимагає негайного припинення вогню в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?