Нацбанк подав мільярдний позов проти Коломойського
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк подав мільярдний позов проти Коломойського

Нацбанк подав мільярдний позов проти Коломойського
Джерело:  online.ua

Національний банк України подав зустрічний позов до українського олігарха Ігоря Коломойського про стягнення 4,26 млрд грн. Про це йдеться в постанові Північного апеляційного госпсуду від 8 серпня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Finbalance.

Варто зазначити, що раніше екс-власник "Приватбанку" подав позов до Нацбанку, в якому просить суд визнати недійсною свою поруку щодо кредиту рефінансування, отриманого від НБУ. Коломойський вважає, що кредитний договір недійсний, оскільки був укладений на підставі "протиправних постанов правління НБУ".

"Згідно з судовими матеріалами, за твердженням Коломойського, уповноважені особи НБУ не мали достатніх повноважень для укладення кредитної угоди, зважаючи на відсутність кворуму на засіданні правління НБУ. А недійсність договору поруки позивач обґрунтовує тим, що такі вимоги є похідними від вимог про визнання недійсним кредитного договору", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова заявила, що український олігарх Ігор Коломойський не зможе знову стати співвласником "Приватбанку". Варіант, за якого йому повернуть частину акцій, неможливо виконати. Вона наголосила, що закон таких дій не передбачає.

Як повідомляв ONLINE.UA, експертка з банківської діяльності команди Володимира Зеленського  Вікторія Страхова розповіла про варіант із взаємозаліком "націоналізованих грошей"  екс-власників "Приватбанку" та непогашених кредитів, виданих їхнім же компаніям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?