Нацбанк потішив громадян довгоочікуваною звісткою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк потішив громадян довгоочікуваною звісткою

Нацбанк потішив громадян довгоочікуваною звісткою
Джерело:  online.ua

Заступниця очільника Національного банку України Катерина Рожкова в ході традиційного звернення до українців повідомила приємну новину - вона наголосила, що ажіотажний попит на продукти, який розпочався після оголошення Кабміном карантину, нарешті закінчився. Чиновниця звернула увагу громадян на те, що ціни на деякі категорії продуктів повернулись до нормального рівня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НБУ.

"Сплеск цін, який ми відмічали після введення карантину на окремі групи товарів, такі як м'ясо, крупи, засоби медичного захисту, був пов'язаний з ажіотажним попитом та тимчасовим скороченням пропозиції. У квітні ціни прийшли до свого нормального рівня", - наголосила Катерина Рожкова.

Окрім того, вона підкреслила, що рівень інфляції в Україні залишається достатньо низьким, незважаючи на ажіотажне зростання цін.

В НБУ вкотре зазначили, що щоб запустити економічний двигун та безболісно пройти пандемію - без будь-яких обмежень, без відтоків коштів з банків, без девальвації гривні - нам потрібна підтримка МВФ та інших міжнародних партнерів.

Варто також нагадати, що раніше голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко заявив, що з 15 квітня на період надзвичайної ситуації Кабмін Дениса Шмигаля повертається до державного регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби та медичні вироби.

"Моніторинг буде розповсюджений на 10 продуктів, 8 фармпрепаратів та 2 медичних товари. Якщо ціна в торгівлі на них планує підвищуватися, то заклад торгівлі через електронну форму зобов’язаний повідомляти про це в Держпродспоживслужбу", - розповів він.

Зверніть увагу на те, що під державне регулювання підпадають гречка, цукор, борошно пшеничне в/г, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця 1 категорії, курка в тушці, вершкове масло 72,5% та мінеральна вода без газу. Даний перелік може розширюватися

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, аналітики Світового банку оновили свій прогноз та з робили важливе попередження команді Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?