Нацбанк повідомив народу довгоочікувану новину - деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк повідомив народу довгоочікувану новину - деталі

Нацбанк повідомив народу довгоочікувану новину - деталі
Джерело:  online.ua

Координатор Експертної платформи Нацбанку Андрій Блінов поділився з українцями приємними новинами. Він наголосив, що НБУ фіксує значне покращення фінансового стану в нашій країні. Окрім того, регулятор заявляє про збільшення притоку вкладів громадян до банків - вказано, що українці вже повертають гроші у банківську систему. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НБУ.

"Українці не знімають, а навпаки – повертають гроші в банки", - розповідає Блінов.

Він також звернув увагу на те, що у Нацбанку жодних обмежень щодо видачі депозитів чи валютних операцій не вводили й не планують.

В НБУ наголошують, що фінансова система України подолала пік негативу, пов’язаного з епідемією коронавірусу та оголошенням карантину. Також не можна забувати про те, що Україна увійшла у нову економічну кризу більш підготовленою, ніж у попередні рази.

"Банківська система здорова та платоспроможна, а рівень валютних резервів – високий", - зазначає Андрій Блінов.

Що також важливо пам'ятати, з 17 березня банкам заборонено нараховувати будь-які штрафи на період карантину. Також українці можуть не оплачувати іпотеку в період карантину.

Нагадаємо, що нещодавно НБУ поділився чудовою звісткою — 1 квітня регулятор перерахував 42,72 млрд грн свого прибутку за 2019 рік до Державного бюджету України. Варто звернути увагу на те, що це на 2 млрд грн більше, ніж планувалося відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, аналітики Світового банку оновили свій прогноз та з робили важливе попередження команді Володимира Зеленського — за їхніми словами, через пандемію коронавірус українцям потрібно готуватися до уповільнення економічної активності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?