Нацбанк вилучить ще одну монету з обігу - відома дата
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк вилучить ще одну монету з обігу - відома дата

Нацбанк вилучить ще одну монету з обігу - відома дата
Джерело:  online.ua

Нацбанк України провів спеціальний брифінг з питання поступового вилучення дрібних монет, що мають обіг серед населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

За словами заступника керівника структури Сергія Холода, процес повинен розпочатися 1 жовтня.

Виступ був організований з нагоди новин про вилучення 1, 2, 5 копійок. Згодом до цього переліку додали ще й монету номіналом у 25 копійок. Останні можна буде використати, на відміну від більш дрібних.

"Але ті монети номіналом 25 копійок, які будуть потрапляти в банки, не будуть повертатися назад в обіг і поступово їх буде ставати все менше", - пояснив Холод.

Нагадаємо, через вилучення набуває чинності нові правила щодо придбання товарів, ціна яких не є круглою. Продавець має округлювати ціну - у меншу сторону у випадку закінчення її на 1-4 копійки та у велику у випадку закінчення на 5-9.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада запланувала перевести окремі дрібні паперові номінали у вигляд металевих монет. Голова Нацбанку Яків Смолій вважає, що цей крок є економним та дозволить розвивати безготівкові операції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?