Нацбанк вводить банкноту номіналом 1000 гривень - перше фото
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк вводить банкноту номіналом 1000 гривень - перше фото

Нацбанк вводить банкноту номіналом 1000 гривень - перше фото
Джерело:  online.ua

Національний банк України вводить в обіг нову банкноту номіналом 1000 гривень з 25 жовтня 2019 року. Варто зазначити, що ця банкнота стане найбільш платоспроможною в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

На даний момент відомо, що нова банкнота буде блакитного кольору, на лицьовій стороні банкноти буде зображено портрет Володимир Вернадського, а на іншій будівля Національної академії наук України.

Окрім того, Нацбанк з 1 жовтня 2019 року виводить з обігу монети номіналом 1, 2 та 5 копійок. Ці монети перестануть бути платіжним засобом в Україні, ними не можна буде розраховуватися у магазинах та інших закладах.

Водночас, без обмежень та безкоштовно обміняти ці монети на монети та банкноти інших номіналів можна буде упродовж наступних трьох років:

  • до 30 вересня 2020 року включно – в усіх відділеннях українських банків;

  • до 30 вересня 2022 року включно – у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль).

Також слід зазначити, що розпочнеться поступове вилучення з обігу монет номіналом 25 копійок. На відміну від 1, 2 та 5 копійок, 25 копійок поки що залишаться у готівковому обігу, тож ними можна буде розраховуватися. Все ж ті монети, що потраплятимуть у банки, не повертатимуться назад у обіг і поступово їх ставатиме все менше.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Національному банку України заявили, що  в I кварталі 2019 року підприємці України поліпшили свої прогнози  щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?