Нацбанк збирається полегшити обмін валюти для українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк збирається полегшити обмін валюти для українців

Нацбанк збирається полегшити обмін валюти для українців

Директор департаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко заявив, що НБУ має намір скасувати вимогу про необхідність пред'явлення громадянами паспортів для обміну валют на готівковому ринку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські новини.
"Є бажання дебюрократизувати процес купівлі-продажу валюти і будуть, напевно, переглянуті вимоги до ксерокопіювання документів. Тобто до певної суми - 150 тис гривень, яка відповідає фінансовому моніторингу, не вимагатиметься від банків залишати ксерокопії документів", - сказав він.
З 23 вересня 2011 року НБУ зобов'язав банки та обмінні пункти здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютообмінні операції, з виготовленням копій паспортів громадян, які обмінюють валюту.
З 28 березня 2014 року НБУ скасував вимогу про пред'явлення і копіювання паспортів лише при продажу фізособами готівкової інвалюти банкам; при цьому така вимога не була скасована при купівлі фізособами інвалюти.
Нагадаємо, курс гривні до долара США на міжнародному банку 9 березня зміцнився на рівні 25,60/25,90.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?