Нацбанк зробив народу нове попередження - що важливо знати кожному
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк зробив народу нове попередження - що важливо знати кожному

Нацбанк зробив народу нове попередження - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

В НБУ виступили з важливим попередженням - там наголосили, що у березні ризики прискорення зростання споживчих цін посилилися. За словами керівництва Нацбанку, серед найголовніших ризиків - ажіотажний попит на окремі товари і ускладнення логістики в результаті карантину. Окрім того, важливо розуміти, що ефект "сильної гривні", який суттєво гальмував інфляцію в попередні місяці, вичерпується. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу регулятора.

"Ці та інші фактори будуть враховані під час перегляду макроекономічного прогнозу, результати якого будуть представлені на прес-брифінгу Правління Національного банку з питань монетарної політики 23 квітня 2020 року та опубліковані в Інфляційному звіті за квітень 2020 року", - сказано в повідомленні.

Також вказано, що уповільнення споживчої інфляції в Україні в березні до 2,3% в річному вираженні стало більш істотним, ніж це передбачено траєкторією прогнозу регулятора.

"Зростання цін стримували суттєве здешевлення енергоносіїв на світових ринках, відбиття ефектів торішнього зміцнення гривні і зростання пропозиції сирих продуктів харчування внаслідок теплої погоди. Ці фактори переважили вплив на ціни з боку березневого ослаблення гривні і ажіотажного попиту на окремі товари після введення карантинних заходів", - додають в НБУ.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно український уряд оприлюднив оновлений макроекономічний прогноз, в якому підвищив удвічі прогноз інфляції в 2020 році - із затверджених раніше 5,6% до 11,6%.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, аналітики Світового банку оновили свій прогноз та з робили важливе попередження команді Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?