Нацгвардії Путіна дозволили воювати за межами Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Нацгвардії Путіна дозволили воювати за межами Росії

Нацгвардії Путіна дозволили воювати за межами Росії

Президент РФ Володимир Путін видав указ, згідно з яким однією з функцій  Нацгвардії, яка створюється в Росії, є участь у миротворчій місії, тобто, можливість воювати за межами країни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
Федеральна служба військ національної гвардії Росії (Росгвардія) братиме участь у миротворчих операціях і навчаннi співробітників правоохоронних органів іноземних держав. Створення відповідної служби передбачено у внесеному раніше в Держдуму президентом Росії пакеті законопроектів, що регулюють функціонування Національної гвардії.
Керівник російського Центру військового прогнозування Анатолій Циганок вважає, що участь Росгвардіі в миротворчій операції - це нонсенс.
"У всьому світі національні гвардії не беруть участі в миротворчих операціях, перед ними стоять інші завдання", - зазначив експерт.
За його словами, для участі в операціях такого типу необхідні знання англійської мови та спеціальна підготовка.
"У російських військах є бригада, підготовлена ​​до миротворчих операцій", - додав Циганок.
Раніше повідомлялося, що  згідно з указом президента Росії Володимира Путіна, до складу Національної гвардії увійдуть всі силові структури Міністерства внутрішніх справ РФ, що позбавляє главу Чечні Рамзана Кадирова основних силових формувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?