Націоналізація "ПриватБанку": стала відома реакція МВФ і "Великої сімки"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Націоналізація "ПриватБанку": стала відома реакція МВФ і "Великої сімки"

Націоналізація "ПриватБанку": стала відома реакція МВФ і "Великої сімки"
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд і країни «Великої сімки» вітали рішення про націоналізацію найбільшого банку України - "ПриватБанку".
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Рішення української влади націоналізувати «ПриватБанк» є важливим кроком в їх зусиллях щодо збереження фінансової стабільності", - передає офіційний сайт Фонду заяву директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард.
Вона підкреслила, що «це рішення було прийнято з метою забезпечення безперебійної роботи банку, враховуючи його системну роль у фінансовій системі України, а також у зв'язку з недостатніми зусиллями щодо зміцнення достатності капіталу в останні місяці".

Читайте також: На ціоналізація "ПриватБанку": Коломойський продовжить грати в кішки-мишки з Порошенком
Лагард вважає, що забезпечення відповідності всіх українських банків нормативним вимогам НБУ має важливе значення для підтримки суспільної довіри до банківської системи.
Вона також підкреслила, що МВФ продовжить підтримувати Україну в її зусиллях зі створення сильних інститутів, підвищення прозорості та просування структурних реформ, які мають вирішальне значення для досягнення міцного і стійкого економічного зростання.
У свою чергу, країни "Великої сімки" також привітали рішення України щодо «ПриватБанку».
"Ми вітаємо і схвалюємо діяльність голови НБУ, прем'єр-міністра, міністра фінансів і президента за їх провідну роль і постійні зусилля з очищення банківського сектора і стабілізації економіки. Рішення уряду націоналізувати Приватбанк - важливий і необхідний крок в цьому процесі, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів всіма банками України", - йдеться в заяві послів «Великої сімки», опублікованій на сайті посольства Японії в Україні.
Читайте також: За хідні ЗМІ дали цікаві оцінки націоналізації "ПриватБанку" і передбачили, що українців очікує шок
Дипломати також відзначили, що "це зробить банківський сектор сильнішим і стабільнішим".
"Націоналізація - це також механізм, за допомогою якого уряд України може гарантувати захист вкладів домогосподарств і законного бізнесу і забезпечити безперешкодний доступ клієнтів «ПриватБанку» до банківських послуг", - сказано в заяві.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше екс-губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі запропонував Петру Порошенку продати кондитерську корпорацію Roshen, а виручені гроші направити на виплати боргів "ПриватБанку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?