Націоналізація "ПриватБанку": стало відомо про важливу подію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Націоналізація "ПриватБанку": стало відомо про важливу подію

Націоналізація "ПриватБанку": стало відомо про важливу подію
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів викупило 100% акцій  аціоналізованого ПАТ КБ "ПриватБанк"  за 1 гривню.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.


Відповідний договір між Мінфіном і Фондом гарантування вкладів фізосіб був підписаний 21 грудня.


"З моменту передачі власником 100% акцій банку є держава в особі Міністерства фінансів України", - сказано в повідомленні.


До підписання відповідного договору 100% акцій банку перебувало у власності ФГВФО, функцією якого на даному етапі була підготовка до переведення банку в державну власність.


Читайте також:  Націоналізація "ПриватБанку": Коломойський продовжить грати в кішки-мишки з Порошенком


«Протягом 72 годин були сформовані резерви під активні операції, здійснена додаткова емісія акцій і забезпечено їх розміщення, внесені зміни до статуту банку, сформований перехідний баланс, проведені всі необхідні процедури для продажу акцій і зміни власників банку», - сказано в повідомленні.


«Оскільки капітал ПриватБанку придбав негативне значення, Фонд гарантування, відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», продав акції цього банку Міністерству фінансів в повному обсязі за одну гривню», -також відзначається в повідомленні ФГВФО.


У той же час новий глава правління банку Олександр Шлапак звернувся до клієнтів банку, відповідне звернення опубліковано на сайті «ПриватБанку».


За словами Шлапака, «ПриватБанк» працює в звичайному режимі, платежі здійснюються без обмежень.


«У нас була і залишається можливість оперативно поповнювати готівку в банкоматній мережі та касах банку по всій Україні, хоча вже сьогодні (21 грудня - Ред.) обсяги видачі готівки в мережі банкоматів банку повернулися до прийнятних показників 2016 року - 1 млрд грн на добу», - заявив Шлапак.


«Вчора (20 грудня - Ред.) Верховна Рада прийняла закон про додаткові гарантії вкладникам ПриватБанку. Відтепер державою гарантуються всі кошти вкладників незалежно від суми. Тільки за останню добу в банку оформлено понад 2 тис. нових депозитних договорів, гривневих і валютних, та ми впевнені, що цей тренд збережеться», - продовжив глава «ПриватБанку».


Крім того, за його словами, «Приват24» та численні банківські сервіси працюють стабільно, в банку націлені на вдосконалення діючих сервісів і розробку нових технологічних проектів.


«Ми збережемо діючі ліміти кредитування корпоративних клієнтів, а також знайдемо можливості фінансування і подальшого розвитку програми підтримки підприємництва КУБ», - заявив Шлапак.


«Я був здивований чутками про те, що зараз співробітників змінить нова команда. Це не так. Система оплати праці і кадрова політика не зміняться до невпізнанності», - також підкреслив глава «ПриватБанку».


Як повідомляв ONLINE.UA,  стало відомо, що після націоналізації найбільшої фінансової установи країни - "ПриватБанку", онлайн-система платежів "Приват24" і інші інтернет-сервіси перейшли у власність держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?