Нацрада хоче ввести нові штрафи для журналістів
Категорія
Політика
Дата публікації

Нацрада хоче ввести нові штрафи для журналістів

Нацрада хоче ввести нові штрафи для журналістів
Джерело:  Укрінформ

Представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення висловилися за введення жорстких штрафів для ЗМІ у разі порушення виборчого законодавства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами члена відомства Сергія Костинського, потреба у законодавчих змінах стає все більш актуальною. Перш за все це стосується упорядкування мовлення телеканалів та радіостанцій у період виборчих кампаній.

"В чинному законі "Про телебачення і радіомовлення" або вже в новому законі про аудіовізуальні послуги доцільно передбачити право Нацради застосовувати до ліцензіатів штрафні санкції саме за порушення норм виборчого законодавства", - наголосив посадовець.

Костинський вважає, що розширити повноваження Нацради можна завдяки змінам закону "Про вибори народних депутатів України" та інших відповідних актів, які стосуються виборчого процесу.

Варто пояснити, що наразі регулятор не має можливості штрафувати ЗМІ через відсутність повноважень для цього. Для затвердження санкцій необхідне звернення до суду.

Як повідомляв ONLINE.UA, Державна фіскальна служба наголосила на введенні нових штрафів за нерозмитнені автомобілі на європейських номерах. Володарям євроблях доведеться сплатити значні суми за небажання дотримуватися правил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?