Нацрада винесла рішення щодо серіалу з "доброю ДНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

Нацрада винесла рішення щодо серіалу з "доброю ДНР"

Нацрада винесла рішення щодо серіалу з "доброю ДНР"
Джерело:  Нацрада

На телеканалі "Україна" проведуть позапланову перевірку через скарги на  серіал "Не зарікайся", який демонструє "добру ДНР".


Рішення про це ухвалили 21 квітня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.


Як говориться в повідомленні, в зв'язку з трансляцією 66-й серії серіалу надійшли численні скарги, через які, для перевірки дотримання вимог ч. 2 ст. 6, пунктів а), б) ч. 1 ст. 59 закону "Про телебачення і радіомовлення", ч. 1 ст. 28 закону "Про інформацію" в частині гарантування інформаційної безпеки Нацрада постановила провести позапланову перевірку телеканалу.


"Провівши 13 квітня 2016 року моніторинг мовлення ТОВ" Телерадіокомпанія "Україна", регуляторний орган зафіксував трансляцію телесеріалу "Не зарікайся" (виробництва ТОВ "Фронт Сінема" на замовлення ТОВ "Телерадіокомпанія" Україна "), де, зокрема в 66 серії цієї мелодрами, позитивно зображені бойовики Донбасу", - повідомляє Нацрада.


Директору юридичного департаменту каналу "Україна" Олені Водолажко вже вручили запрошення на засідання Нацради, яке проведуть наступного тижня, і де розглянуть це питання.


У своїх висновках Національна рада буде також спиратися на рекомендації громадськості, для чого вона попросив неурядові та медійні організації, незалежних експертів надати висновки про контекст 66-й серії серіалу.


Як повідомляв ONLINE.UA,  через скандал з "доброю ДНР" в серіалі "Не зарікайся" вже з'явилися перші звільнені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?