Науковці нарешті знайшли легкий спосіб діагностувати рак на ранніх стадіях
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці нарешті знайшли легкий спосіб діагностувати рак на ранніх стадіях

Науковці нарешті знайшли легкий спосіб діагностувати рак на ранніх стадіях
Джерело:  online.ua

Група дослідників з Австралії нагадала міжнародній спільноті, що ефективне лікування раку можливе при діагностиці на ранніх стадіях, саме тому пошук дешевого і неінвазивного методу скринінгу – це головна ціль багатьох вчених. Австралійські науковці нарешті запропонували новий тест для діагностики раку голови та шиї. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання British Journal of Cancer.

Варто звернути увагу на те, що в новому дослідженні взяв участь 181 пацієнт, у якого лікарі підозрювали ранню стадію будь-якої злоякісної пухлини раку голови або шиї. Науковці проводили аналіз повітря, який видихали учасники дослідження, методом мас-спектрометрії.

"Вони фокусувалися на характеристиках летючих органічних речовин (ЛОВ), композиція яких може бути унікальною при різних хворобах. Дихальний тест допоміг вченим діагностувати рак у 80% випадків. Доброякісні новоутворення цей метод діагностики дозволяв визначити з точністю 86%. Результати тесту були перевірені за допомогою біопсії", - йдеться в повідомленні.

За словами науковців, результати, які вони отримали, необхідно уважно перевірити в більшому дослідженні, щоб підтвердити їхню правдивість. У разі успіху, що важливо розуміти, тест можна буде використовувати в клінічній практиці.

Не можна не звернути увагу на те, що в останні роки було зроблено кілька спроб створити дихальні тести для діагностики раку на підставі виявлення ЛОВ. З їхньою допомогою вчені виявляли рак шлунка, передрак стравоходу, рак легенів. Діагностичний тест на кілька видів раку зараз проходить велике клінічне випробування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дуже багато людей, після "формального" настання смерті, деякий час усвідомлюють цей факт і розуміють, що мертві. Окрім того, існує ймовірність, що людина навіть може чути, як медики називають час її смерті після реанімаційних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?