Науковці навчилися контролювати живих істот завдяки смартфону
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці навчилися контролювати живих істот завдяки смартфону

Науковці навчилися контролювати живих істот завдяки смартфону
Джерело:  online.ua

Вчений колектив зі Сполучених Штатів та Південної Кореї створив бездротовий прилад-імплант, який дозволяє керувати ділянками головного мозку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Nature.

Сутність роботи пристрою - контроль над нейронними зв'язками через смартфон, що з'єднаний за допомогою Bluetooth. Він являє собою картридж з певною дозою препарату, мікроскопічними каналами та крихітними світлодіодами.

Імплант буквально занурюється у тканину мозку та випирає з неї. Фахівці-нейробіологи завдяки розробці можуть викликати необхідні їм реакції з боку органу після введення ліків.

Вважається, що прилад допоможе вченим у вивченні нових методів боротьби з захворюваннями мозку.

Як повідомляло ONLINE.UA, директор корпорації Apple Тім Кук анонсував виробництво девайсів, що зведуть людство з розуму. За його словами, він вкрай оптимістично налаштований щодо майбутніх продуктів американської компанії. Вони нібито займаються зараз засадженням "насіння", що зійде згодом великим технічним врожаєм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?