Науковці новим експериментом показали, наскільки ефективні маски для захисту оточуючих
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці новим експериментом показали, наскільки ефективні маски для захисту оточуючих

Науковці новим експериментом показали, наскільки ефективні маски для захисту оточуючих
Джерело:  online.ua

Команда науковців завдяки лабораторному експерименту встановила, що захисні маски знижують до 99,9% ризик поширення великих крапель під час розмови чи кашлі. Таким чином вони дійсно ефективні під час боротьби з епідемією, адже коронавірус COVID-19 поширюється, зокрема, таким шляхом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на низку іноземних медіа, серед яких The Guardian та France 24.

За оприлюдненими подробицями, вчені використали манекенів та людей. На жінку, яка стоїть у 2 метрах від чоловіка, потрапило у 10 тисяч раз більше крапель, аніж під час розмови у масках на відстані до пів метра.

"Більше немає жодних сумнівів в тому, що маски для обличчя можуть значно зменшити розсіювання потенційно заражених вірусом крапель", - цитують ЗМІ старшого автора дослідження Ігнаціо Марію Віолу з Единбурзького університету.

Перш за все автори зосередили дослідження на частинках діаметром понад 170 мікронів, саме їх вважають головним способом поширення інфекції.

"Якщо ви носите маску, ви значно зменшуєте ризик передачі вірусу — до 10 разів. Стосовно більших крапель, які ми вимірювали, йдеться про зниження ризику на 99,9%", - резюмували науковці.

Станом на кінець грудня кількість осіб, які загинули від ураження коронавірусом COVID-19, сягнула понад 1,7 мільйона. Загальна кількість випадків досягла 78 мільйонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 грудня офіційно стало відомо, що у Великій Британії виявили ще два нові штами коронавірусної інфекції, які завезли з Південної Африки. Цю інформацію першим підтвердив очільник Міністерства охорони здоров’я Британії Метт Хенкок під час пресконференції на Даунінг-стріт. За його словами, обидва випадки стосуються людей, які подорожували з Південної Африки протягом останніх кількох тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?