Науковці попереджають людство про надзвичайну загрозу самознищення
Категорія
Світ
Дата публікації

Науковці попереджають людство про надзвичайну загрозу самознищення

Науковці попереджають людство про надзвичайну загрозу самознищення
Джерело:  online.ua

За словами біолога та генетика з Кентерберійського університету у Новій Зеландії  Джека Хайнеманна, людство як ніколи раніше близьке до самознищення.

Джерело:  Science Alert

Людству загрожує глобальна катастрофа 

Вчений підкреслює, що наразі людству загрожує не стільки ядерна зброя, скільки екстремальні зміни клімату та наслідкі технічного прогресу, серед яких масштабне хімічне забруднення.

Вчені у 1947 році створили так званий годинник Судного дня, щоб попередити про надзвичайну загрозу накопичення ядерної зброї. Однак з того часу цей годинник не припиняє рухатись, оскільки людству тепер загрожують і інші фактори, серед яких глобальне потепління та аномальне забруднення Землі.

Наразі стрілки годинника символічно знаходяться у 100 секундах до повного та незворотного кінця.

Однією з головних загроз для людства є хімічне забруднення. Тільки у США існують десятки тисяч звалищ хімічних відходів. З яких не менше 1 тис 700 потребують негайної ліквідації.

Зміни клімату, та викликані ними катаклізми, зокрема, повені та урагани руйнують місця захоронення цих відходів, через що вони потрапляють до води, в атмосферу та у грунт.

За словами науковця, якщо це і надалі буде продовжуватись, значна кількість земель стане не придатною для використання та проживання, світ також зіткнеться з гострим дефіцитом питної води.

Хайнеманн також звертає увагу на розвиток генної інженерії. За його словами, генетично модифіковані тварини та рослини, як, наприклад, комарі, що не здатні переносити небезпечні захворювання, або інфікувати людину, можуть у майбутньому викликати колапс у природному середовищі, який призведе до неочікуваних наслідків.

Людству загрожує колапс через глобальне потепління

Серед головних загроз для людства на сьогодняшній день, мабуть найбільш серйозним є наслідки глобального потепління.

Фото - Pixabay.com

Танення льодовиків призведе до катастрофічного підйому рівня води, що вже у найближчі 10-15 років може призвести до зникнення більшості узбережних мегаполісів, окремив астровів, та атолів в океані.

До того ж, людство буде постійно страждати від наслідків зростання температури, та частих природних катаклізмів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?