Науковці пояснили, як Tinder може зламати психіку людини
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці пояснили, як Tinder може зламати психіку людини

Науковці пояснили, як Tinder може зламати психіку людини
Джерело:  online.ua

Міжнародна команда науковців зі Сполучених Штатів та Південної Кореї організувала послідовне вивчення впливу додатку для знайомства Tinder на людську психіку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

За інформацією вчених з Університету Нью-Мексико, близько 39% американських стосунків почалися завдяки інтернету, проте раніше усе відбувалося за допомогою друзів.

Нещодавно було проведене нове дослідження, яке продемонструвало небезпеку найпопулярнішого мобільного додатку для знайомств. Для вивчення впливу були використані дані опитування кількох сотень студентів.

Люди з елементами компульсивної поведінки найчастіше поглиблювали почуття власної самотності, коли використовували Tinder. Проте вони продовжували свайпати з надією на знайомство, що перетворювалося на прив'язаність до додатка.

Крім того програма створювала шкоду для людей із низькою самооцінкою. Невпевнені у собі люди найчастіше користувалися нею, але отримували лише погані емоції, підвищену тривожність та відчуття самотності.

Основою успіху Tinder є азартний компонент. Додаток дії на людину аналогічно лотереї або ігровим автоматам та спортивним ставкам. Як пояснює співзасновник компанії-розробника Джонатан Бадин, у роботі над програмою вони використали механізми підкріплення, відомі з психології.

"Це нова технологія, і ніхто не розповів нам, як нею користуватися", – цитує видання антропологиню Хелен Фішер.

Вона додала, що Tinder - перш за все лише програма. Якщо людина не змогла наладити стосунки з дев'ятьма іншими користувачами - це знак до повернення оффлайн.

Раніше ONLINE.UA повідомив, що співзасновник компанії Facebook заявив про велику загрозу однойменної соціальної мережі для користувачів. Одним з факторів, що призводить до цього, він назвав керівництво Марка Цукерберга.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?