Науковці прогнозують, що через 30 років клімат у Києві нагадуватиме Австралію
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Науковці прогнозують, що через 30 років клімат у Києві нагадуватиме Австралію

Науковці прогнозують, що через 30 років клімат у Києві нагадуватиме Австралію
Джерело:  Hromadske

Вже у 2050 році клімат у столиці України нагадуватиме Австралію. Швейцарські науковці стверджують, що температура у Києві буде схожа на сьогоднішню Канберру. Адже протягом найближчих 30 років клімат на берегах Дніпра зросте на 6,5 градусів Цельсія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Громадське ».

Результати дослідження, проведеного спеціалістами Вищої технічної школи Цюриха, показали глобальну картину майбутньої зміни клімату мегаполісів у різних частинах світу протягом наступних 30 років.

Експерти вивчали клімат 520 великих міст планети, використовуючи 19 показників, які показують зміну температури. Вони дійшли висновку, що зміни торкнуться 77% мегаполісів. Ще 22% міст зазнають катастрофічних наслідків, адже там кліматичні умови зміняться настільки радикально, що це не можна порівняти з будь-якими іншими мегаполісами.

На прикладі Києва вчені прогнозують зростання максимальної температури влітку на 6,7 градуса. Середня температура в столиці України до 2050 року підвищитися на 3 градуси за Цельсієм.

Вчені передбачають, що клімат Харкова буде схожим на Бухарест, а Дніпра — на столицю Македонії Скоп’є. У Лондоні буде така сама температура, як зараз у Барселоні, а в Стокгольмі – як у Будапешті. Мадрид нагадуватиме африканський Марракеші, а Москва – болгарську Софію.

За основу для своїх досліджень науковці взяли кліматичний сценарій RCP4,5, який передбачає порівняно помірну зміну клімату.

Нагадаємо, що не так давно вчені назвали рік, коли на планеті «почнеться хаос» від глобального потепління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?