Науковці вигадали, як підготувати колонізацію Марса та інших планет
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці вигадали, як підготувати колонізацію Марса та інших планет

Науковці вигадали, як підготувати колонізацію Марса та інших планет
Джерело:  online.ua

Міжнародний колектив вчених закликав до ревізії певних пунктів "філософії космічних досліджень". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Microbiology Ecology.

На думку фахівців, йдеться про планетарний захист та небажання наукового суспільства нібито "розносити" земні бактерії Сонячною системою. Вони вважають, така бактеріальна контамінація на Марсі може стати позитивним чинником.

Автори публікації закликають NASA змінити відповідні доктрини, прийняті ще у 2958 році, бо дотримувати стерильність на інших планетах неможливо. Раніше вважалося, що контамінація порушує екосферу окремих планет та ускладнює дослідження.

"Життя у тому вигляді, в якому ми її знаємо, не може існувати без корисних мікроорганізмів. Тут, на нашій планеті, вони допомагають встановити симбіотичні асоціації - взаємодія безлічі організмів для створення більшого цілого. Щоб вижити на безплідних стерильних планетах, нам доведеться брати з собою корисних мікробів", - стверджує Хосе Лопес.

Міжнародна команда запропонувала План активної інокуляції. Вони закликали до початку колонізації Марсу шляхом посилання туди екстремофільних організмів, які можуть вижити у найскладніших екстремальних умовах - навіть під тиском, великою температурою та кислотністю.

У свою чергу Стів Кліффорд - представник Планетологічного інституту США - вважає, що до таких ідей треба ставитися з великою обережністю.

"Потенційне забруднення інопланетної біосфери являє собою серйозну етичну проблему, тому що це спадщина, яке назавжди залишиться з нами", - пояснив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, засновник SpaceX Ілон Маск презентував нещодавно корабель Starship, за допомогою якого будуть здійснені у майбутньому польоти на Марс та, можливо, інші планети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?