Науковці встановили важливу здібність вакцинованих проти коронавірусу людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці встановили важливу здібність вакцинованих проти коронавірусу людей

Науковці встановили важливу здібність вакцинованих проти коронавірусу людей
Джерело:  online.ua

Масова вакцинація проти коронавірусу COVID-19 здебільшого знаходиться на початковій стадії у різних країнах світу. Тільки упродовж останніх тижнів різноманітні фахівці оприлюднили деталі щодо ефективності реального масового застосування препарату. Згідно з нещодавнім дослідженням Кембридзького університету, особи після отримання першої дози вакцини мають менше шансів заразитися та отримати ускладнення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nature.

За висновками команди під очільництвом фахівця Майкла Вікіса, випадків зараження COVID-19 без симптомів серед медиків, які отримали “половину” повноцінного щеплення у чотири рази нижчий. Від так, 8,9 тисячі тестів людей без жодних ознак хвороби продемонстрували: вакциновані першою дозою Pfizer мають частку хворих 0,2%, а невакциновані - 0,8%.

Водночас науковці зареєстрували набагато меншу кількість елементів коронавірусу в людей, які отримали дозу вакцини, ніж в людей, які зовсім не зробили щеплення.

Наразі усі наведені відомості проходять перевірку. Якщо їх підтвердять у такому вигляді, це вказуватиме на здатність вакцини зменшувати заразність вакцинованих осіб — навіть у разі їхнього безсимптомного ураження COVID-19.

Нагадаємо, в Україні вакцинація проти коронавірусу тільки почалася минулого тижня. Її запустили після надходження партії вакцини AstraZeneca обсягом у 500 тисяч доз. Її доставили з потужностей індійського підприємства, згідно з умовами ліцензування препарат має офіційну назву Covishield. Перший етап передбачений для медиків здебільшого.

Як повідомляв ONLINE.UA, вакцинація проти коронавірусу COVID-19 ще до початку в будь-якій крані світу почала ставати ледь не центральною темою серед осіб, схильних до сприйняття різноманітних теорій змов. Такі люди виявилися вразливими з точки зору сприйняття інформації, а деякі з них навіть поширювали деструктивні та відверто безґрунтовні тези про загрозу від щеплень. У Міністерстві охорони здоров’я на тлі першого тижня масової імунізації населення України нагадали про поширені твердження, які є фейками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?