Науковці знайшли 500-річну акулу: дивовижні фото старовинної істоти
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці знайшли 500-річну акулу: дивовижні фото старовинної істоти

Науковці знайшли 500-річну акулу: дивовижні фото старовинної істоти
Джерело:  online.ua

Колектив зоологів біля берегів Гренландії знайшов дивовижно стару акулу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на британське видання The Sun.

За висновками фахівців, вік цієї істоти може сягати 512 років. Це робить її найстарішим хребетним створінням, що живе на нашій планеті. Більш того, рибина народилася ще до самого Вільяма Шекспіра та багатьох інших історичних осіб.

Вчені доповіли, що акула виросла близько 18 футів у довжину - майже 6 метрів. Вони використали радіовуглецевий аналіз для визначення віку. Його результати вказали на дані між 272 та 512 роками.

Відомо, що гренландські акули здатні дуже довго жити - до кількох сотень років. Кожна з них зростає приблизно на один сантиметр щороку. Ця особина жила в угрупуванні з 28 своїх "сестер".

https://www.instagram.com/p/BTw4IZVFypB/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Як повідомляв ONLINE.UA, палеонтологи вперше в історії знайшли останки доісторичного велетенського папуги. За словами вчених, ніколи ще не знаходили великих нащадків саме цього різновиду птахів. Heracles inexpectatus сягав майже метра заввишки та ваги у 7 кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?