Науковці з'ясували, хто найкраще допомагає дітям впоратися зі стресом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці з'ясували, хто найкраще допомагає дітям впоратися зі стресом

Науковці з'ясували, хто найкраще допомагає дітям впоратися зі стресом
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені нещодавно дійшли висновку, що собаки найкраще здатні підтримати дітей, які перебувають в стані стресу. Ба більше, в них це виходить краще, ніж у більшості батьків. Це вдалося з'ясувати, влаштувавши експеримент за участю дітей зі 100 сімей, у яких є собаки. Вчені також звернули увагу, що те, як діти вчаться справлятися зі стресом, істотно впливає на їх сприйнятливість до стресу в майбутньому. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Medicalxpress.

Зазначається, що під час експерименту дітям у віці від 7 до 12 років запропонували виконати кілька завдань, пов'язаних з виступом на публіці. Відомо, що такі завдання викликають відчуття стресу і підвищують рівень гормону стресу – кортизолу.

"Всіх дітей випадковим чином розподілили в три групи: діти з першої групи справлялися зі стресом самостійно, дітей з другої групи підтримував один з батьків, а з третьої – їхній собака, яка була поруч. Найкращими ліками проти стресу виявилося саме присутність собаки. Самі діти повідомляли, що їм було набагато легше, якщо з ними в момент виконання завдання була собака, навіть легше, ніж якщо їх підтримували мама або тато", — йдеться в повідомленні.

Згідно з результатами аналізу зразків слини, рівень кортизолу знижувався більше, коли щільніше взаємодіяли дитина і собака. За словами вчених, якщо домашній улюбленець бігав навколо і не наближався до дитини – був більший стрес, ніж якщо собака сиділа поруч, і її можна було погладити або обійняти в будь-який момент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США на вулиці  було знайдено незвичайного "цуценя-єдинорога". Фотографії з собакою показали в мережі — вони за лічені години підкорили мережу. Через незвичайну мутацію цуценя назвали Нарвал, на честь чарівного єдинорога. За словами волонтерів, хвіст на голові не заважає собаці і ніяк не впливає на здоров’я або поведінку песика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?