Науковці з'ясували, коли малярія зникне з планети
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці з'ясували, коли малярія зникне з планети

Науковці з'ясували, коли малярія зникне з планети
Джерело:  online.ua

Міжнародна група фахівців заявила, що до 2050 року на планеті можна перебороти вірус малярії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lancet Commission on Malaria Eradication.

Вчені вважають за реально обмежити розповсюдження малярії Африкою до 2030 року, а ще через 20 - знищити інфекцію. Вони наголосили на особливому статусі цього захворювання - це один з перших пунктів їхньої стратегії.

У запропонованому плані йдеться про поширення доступу до діагностики та лікування малярії, а також до засобів боротьби проти комарів-переносників.

Наразі невідомо, яких грошових ресурсів потребуватиме боротьба із захворюванням. Лише повідомляється, що вирішальне значення будуть мати різноманітні приватні та державні інвестиції у країнах, де малярія - ендемік. Щорічне збільшення такого фінансування повинне складати приблизно 2 мільярди доларів.

Автори дослідження вважають, що "2050 год - смілива, проте досяжна мета". Вони наголошують на загальних вигодах для мільярдів людей по всій планеті.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці випробовують новий засіб лікування раку. Він може стати заміною для традиційної хіміотерапіъ. Нова метода являє собою інноваційні таблетки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?