Науковці з'ясували, що за таємничий "гель" знайшли на поверхні Місяця
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці з'ясували, що за таємничий "гель" знайшли на поверхні Місяця

Науковці з'ясували, що за таємничий "гель" знайшли на поверхні Місяця
Джерело:  online.ua

Китайські астрономи нещодавно заявили, що знайшли неідентифіковану речовину на поверхні місяця. Відомий дослідник Клайв Ніл виступив із власним аргументованим поясненням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Space.com.

Китайський апарат Chang’e 4 першим в історії людства сів на зворотному боці Місяця. Завдяки місяцеходу Yutu-2 КНР дослідила окремі локації супутника.

Зокрема, вчені зафіксували кратер з нібито частинками невідомої речовини на його стінках. Субстанція отримала опис "гелеподібної".

На думку Ніла з американського Університету Нотр-Дам, йдеться про склоподібні імпактити, а не гель. Це мінерали, які формуються у момент зіткнення поверхні з метеоритом під впливом великої температури. Це падіння і зумовило появу означеного кратера.

Вчений нагадав, що американський космонавт Гаррісон Шмітт привіз з Місяця подібне "ударне скло" у 1972 році. Цей зразок зберігається під індексом 70019.

Аналогічну позицію має представник Центру космічних польотів NASA імені Годдарда - Ден Моріарті. Він дослідив світлини апарату Yutu-2 та порівняв їх з наявним у США темним та блискучім матеріалом з Місяця.

"Форма цих зразків ідентична оточуючим фрагментами, що вказує на їх спільне походження. Вони були розламані та оплавлені ударами об місячну поверхню. Ми точно маємо справу з каменем", - підкреслив Моріарті.

Як повідомляв ONLINE.UA, директор NASA Джим Брайденстайн вважає, що людство може відправити експедицію на Марс вже 2035 року. Для цього потрібне потужне фінансування та єдність багатьох країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?