Навальний в колонії оголосив голодування
Категорія
Світ
Дата публікації

Навальний в колонії оголосив голодування

Навальний в колонії оголосив голодування
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого російська влада відправила в колонію після "безуспішного" отруєння "Новачком", оголосив голодування через відмову в медичній допомозі. Він вимагає пустити до нього лікаря і ліків від болю в ногах і спині.

Джерело: допис Навального в Instagram.

"Я оголосив голодування з вимогою виконати закон і пустити до мене запрошеного лікаря. Так що лежу голодний, але поки з двома ногами", - написав Навальний.

Політик пояснив, що вже кілька днів його мучать сильні болі в спині, які перейшли вже на ноги. При цьому тюремники відмовляють йому і в медичному огляді, і в ліках. Більш того, за словами Навального, адміністрація колонії залякує його співкамерників, щоб ті ні в чому не допомагали опозиціонеру.

"Замість медичної допомоги у мене катування позбавленням сну (будять 8 разів за ніч), і адміністрація, підмовляє зеків-активістів (aka "козли") залякувати рядових зеків, щоб ті не забиралися навколо мого ліжка. Ті так і кажуть: «Льоша, вибач, але ми тупо боїмося. Це ж Володимирська область. Життя зека коштує менше пачки сигарет»", - розповів Навальний.

В управлінні ФСВП Володимирській області заявили, що нічого не знають про голодування Навального, але коментувати ситуацію російським журналістам відмовилися. Запропонували відправити офіційний запит.

Минулого тижня Навальний став скаржитися на болі в спині і на "тортури безсонням" в колонії - його вночі будять кожну годину для перевірки як "особливо небезпечного ув'язненого, схильного до втечі". Але співробітники ФСВП стверджують, що стан Навального стабільний та задовільний.

Коротко про тюремне ув'язнення Олексія Навального

  • Навального засудили до 2,5 років колонії і вийде він на свободу тільки в середині літа 2023 року.

  • Навальний відбуває покарання у виправній колонії в місті Покров Володимирської області - вона максимально ізольована від зовнішнього світу і відома жорсткими умовами, в якій засуджених "ламають".

  • ЄС і США звинувачують оточення Путіна в замаху на Навального. Брюссель і Вашингтон вже ввели персональні санкції проти тих, хто причетний до отруєння, і тих, хто несе відповідальність за арешт опозиціонера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?