Навальний зважився остаточно загнати Путіна в глухий кут
Категорія
Світ
Дата публікації

Навальний зважився остаточно загнати Путіна в глухий кут

Навальний зважився остаточно загнати Путіна в глухий кут
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який був отруєний бойовою отрутою типу "Новачок", пішов на рішучі заходи щодо президента Росії Володимира Путіна. Він звернувся до президента США Дональда Трампа і закликав його засудити застосування хімічної зброї Росією. Навальний нагадав, що його отруєння отрутою з групи "Новачок" є не гіпотезою, а фактом, і попередив, що Путін розробляє нову програму з виробництва цієї хімічної зброї, щоб боротися з неугодними. Опозиціонер додав, що Путін в Росії контролює все - поліцію, суди і ЗМІ, але вже розуміє, що оточений наростаючим протестом. Тому Навальний має намір повернутися в Росію і остаточно загнати Путіна в глухий кут, як би цьому не перешкоджав Кремль. Про це Навальний заявив в інтерв'ю американському каналу CBS, журналіст якого звернув увагу на те, що Трамп не засудив Росію за отруєння опозиціонера, передає ONLINE.UA.

"Надзвичайно важливо, щоб кожен, в першу чергу президент США, виступив проти застосування хімічної зброї в XXI столітті", - підкреслив Навальний.

Політик знову нагадав, що за його отруєнням стоїть особисто президент Росії Володимир Путін, про що, до речі, раніше заявили і представники спецслужб європейських країн. Він вважає, що його вирішили вбити, так як протестна хвиля навколо Путіна наростає і він вже не може її придушувати.

"Путін схиблений на грошах, на особистому багатстві і збагаченні своєї сім'ї. Боротьба з корупцією означає для нього боротьбу зі мною. Кремль робить все, що в їх силах, щоб перешкодити мені повернутися в Росію. Але я повернуся, моя робота - не боятися і продовжити антикорупційну боротьбу в своїй країні ", - додав Навальний.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня. 23 вересня, його виписали з німецької клініки, але лікарі попередили про окремі наслідки отруєння, тому він до сих пір знаходиться під наглядом абмулаторно.

Важливо додати, що не тільки влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком", але і незалежні лабораторії Франції і Швеції. Меркель не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. 6 жовтня технічний секретаріат Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) офіційно повідомив міжнародній спільноті, що Олексія Навального дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Також в ОЗХЗ звернули увагу на те, що проти відомого опозиціонера застосували новий тип "Новачка", який формально не входить в список Конвенції про хімічну зброю, проте все-таки вважається хімічною зброєю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель несподівано для всіх вирішила допомогти Путіну після отруєння Навального. Незважаючи на погрози, офіційний Берлін вирішив обмежитися санкціями проти Росії, які недавно ввів Євросоюз, і при цьому продовжити діалог з Росією без оглядки на інцидент з Навальним. Глава МЗС Німеччини Гайко Маас, який раніше погрожував Путіну блокуванням скандального газопроводу "Північний потік-2", який вважається головним козирем Росії в Європі, раптово заявив, що російський газопровід буде добудований і запущений, хоч поки і залишається відкритим питання, коли це станеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?