Навчання біля Криму: ЗСУ розповіли, як дадуть відповідь на військове втручання Росії
Категорія
Події
Дата публікації

Навчання біля Криму: ЗСУ розповіли, як дадуть відповідь на військове втручання Росії

Навчання біля Криму: ЗСУ розповіли, як дадуть відповідь на військове втручання Росії

Начальник прес-центру Повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський заявив, що якщо Росія завдасть удару по українським ракетам під час стрільб поблизу анексованого Криму, українські Збройні Сили не будуть у відповідь обстрілювати територію РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Обозреватель.
"Перша і головна реакція може послідувати на дипломатичному рівні. Якщо зіб'ють нашу ракету, ми не будемо обстрілювати територію Російської Федерації", - запевнив спікер, відповідаючи на питання, що зроблять ЗСУ в разі реалізації загроз Росії.

Читайте також: Ракет ний удар по Україні: У Путіна видали офіційну загрозу
У цьому контексті Крижанівський пояснив юридичні нюанси проблеми.
"Ракета, яка перебуває в повітряному просторі України або в нейтральному просторі, може бути збита тільки з порушенням всіх норм міжнародного законодавства. Збивати ракету можна тільки в тому випадку, якщо вона дійсно за фактом вторглася в повітряний простір сусідньої держави. Якщо подібний факт не встановлений, то це, навпаки, факт агресії до сусідньої держави", - сказав він.
"Ніякої реакції від Росії немає, тому що Україна нічого не порушує. Можливо, вони припускали, що сектор стрільб буде інший. Але Україна чітко виконує свій намічений план і жодним чином не провокує суміжну державу", - додав глава прес-центру Повітряного командування "Південь".
Як повідомляв ONLINE.UA, командування Повітряних сил Збройних сил України заявило про зменшення небезпечної зони виконання ракетних стрільб над Чорним морем. Крім того, в Росавіації заявили, що українські ракетні стрільби територіальні води РФ не зачіпають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?