Навіщо армія РФ проводить перегрупування в районі Куп'янська та Лимана – відповідь Сирського
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо армія РФ проводить перегрупування в районі Куп'янська та Лимана – відповідь Сирського

Навіщо армія РФ проводить перегрупування в районі Куп'янська та Лимана – відповідь Сирського
Джерело:  online.ua

За словами командувача Сухопутними військами Сил оборони, генерал-полковника Олександра Сирського, в районі Куп'янська та Лимана злочинна армія РФ після місяця важких боїв відводить підрозділи, які зазнали численних втрат та перекидає нещодавно сформовані свіжі підрозділи. 

Джерело: брифінг Сирського в  Military Media Center

Що відомо про ситуацію в районі Куп'янська та Лимана 

Сирський зазначив, що оперативна обстановка на східному фронті залишається складною.

Командувач Сухопутними силами підкреслив, що метою перегрупування військових злочинців армії РФ є відновлення наступальних дій в районах Куп'янська та Лимана.

Після місяця жорстких боїв та понесених значних втрат на Куп’янському і Лиманському напрямках, противник здійснює перегрупування своїх сил та засобів, одночасно перекидаючи з території РФ знову сформовані бригади та дивізії. Головна мета цих заходів - підвищення рівня бойового потенціалу та поновлення активних наступальних дій, - наголосив Сирський.

Що мають робити ЗСУ на східному фронті 

Водночас, за словами Сирського, ворог продовжує вести потужний вогневий вплив з артилерії та мінометів, активно застосовує авіацію.

У таких умовах ми повинні оперативно вживати всіх заходів для зміцнення нашої оборони на загрозливих напрямках і просунутися вперед там, де це можливо. Для реалізації цих завдань була спланована моя чергова робоча поїздка на Купянський та Лиманський напрямки. В ході роботи спільно з командирами оперативно-тактичних угруповань та командирами бригад були прийняті всі необхідні рішення та вжиті заходи для посилення нашої оборони і відбиття ворожих атак, - підкреслив командувач Сухопутних сил.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?