Навіщо Герасимов показався на окупованих територіях — відповідь експертів ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Навіщо Герасимов показався на окупованих територіях — відповідь експертів ISW

Навіщо Герасимов показався на окупованих територіях — відповідь експертів ISW
Джерело:  online.ua

Згідно з щоденним звітом Інституту вивчення війни, Міністерство оборони РФ продовжує представляти генерала армії Валерія Герасимова, начальника російського Генерального штабу, як ефективний командувач, який керує військовими операціями в Україні.

Джерело: ISW

Навіщо Герасимов показався на окупованих територіях

Повідомляється, що 1 серпня Міністерство оборони РФ опублікувало відеозапис, на якому генерал армії Валерій Герасимов, ймовірно, проводить інспекцію передового командного пункту на заході Запорізької області в Україні. На цьому записі Герасимов також отримує брифінг про поточні українські операції та про російську оборону в цьому районі.

Цей відеозапис є одним з перших публічних виступів Герасимова після заколоту, організованого засновником "ПВК Вагнер" Євгеном Пригожиним 24 червня, та вказує на те, що Міноборони РФ продовжує висвітлювати роль Герасимова як командувача театром військових дій, – йдеться у звіті аналітиків ISW.

Раніше деякі російські джерела стверджували, що генерал-полковник Михайло Теплінський замінив Герасимова на посаді командувача військовими діями в Україні після заколоту "Вагнера". Однак в ISW наголосили, що не змогли перевірити відповідні чутки та вважає, що Герасимов, швидше за все, номінально збереже свою посаду в російських Збройних силах.

На відеозаписах Міноборони Герасимов зображений як архітектор російських оборонних операцій в одному з секторів українського контрнаступу на півдні. Ця роль раніше приписувалася колишньому заступнику командувача Об'єднаного угруповання військ в Україні генералу армії Сергію Суровікіну та колишньому командувачу 58-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ) генерал-майору Івану Попову до їхнього ймовірного звільнення, які відбулися 28 червня та 15 липня через протистояння з Герасимовим та недотримання ієрархії в МО РФ, – йдеться у звіті ISW.

Путін звільнив Герасимова з посади командувача російських військ в Україні

Місце Герасимова посів командувач ВДВ Теплинський. При цьому, за даними видання, Герасимов залишиться начальником Генштабу РФ, проте загальна відповідальність за результат війни в Україні тепер лягає на Теплинського.

Примітно, що Теплинський — уродженець Донецької області. Він вважається одним з "найбільш здібних" російських воєначальників.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?