Навіщо "мінер" погрожував підірвати міст Метро в Києві - розкриті шокуючі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Навіщо "мінер" погрожував підірвати міст Метро в Києві - розкриті шокуючі подробиці

Джерело:  online.ua

Прокуратура Києва оголосила про підозру "мінеру", який напередодні погрожував підірвати міст Метро в Києві. Як виявилося, 32-річний житель Київської області зважився на злочин, щоб привернути увагу до своїх життєвих проблем. Шокуючі подробиці резонансного інциденту повідомила пресслужба столичної прокуратури, передає ONLINE.UA.

Правоохоронцям "мінер" пояснив, що свій вчинок він скоїв, щоб привернути увагу до особистих проблем. Зброї та вибухівки у нього не було, але через його погрози рух по мосту довелося перекрити, обмежити роботу метро, де заблокували станції "Дніпро", "Гідропарк", "Лівобережна", в зв'язку з чим лівий берег столиці залишався майже паралізованим на протязі декількох годин.

Дії мінера кваліфікували за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовці вибуху, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Зараз в Дніпровський районний суд Києва готує клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Як відомо, "мінером" виявився 32-річний житель міста Вишневе Київської області. Порушника жодного разу не судили в минулому, однак він мав два дрібних адміністративних порушення. 1 червня вони прийшов на міст Метро з неідентифікованим пакетом і пультом в руках, після чого сам зателефонував у поліцію і заявив, що підірве об'єкт. Жодного вимоги поліцейські від нього не почула - крім вимоги зустрічі. Пізніше правоохоронці встановили, у порушника не було вибухівки. Він приніс з собою на міст муляж - пакет з землею і балон з проводами.

Раніше ONLINE.UA публікував відео затримання чоловіка, який "замінував" міст Метро в Києві 1 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?