Навіщо насправді США передали Україні датчики ядерних вибухів — пояснення Жданова
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо насправді США передали Україні датчики ядерних вибухів — пояснення Жданова

Навіщо насправді США передали Україні датчики ядерних вибухів — пояснення Жданова
Джерело:  online.ua

Нещодавно американська влада передала Україні датчики, які зможуть виявити спалах радіації. За словами військового експерта Олега Жданова, вони дадуть можливість чітко зафіксувати провину Росії, якщо вона використає ядерну зброю.

Джерело: "24 Канал"

Жданов відповів, навіщо Україні передають датчики ядерних вибухів

Як стверджує військовий експерт, не потрібно говорити щось на кшталт "якщо США передали такі датчики для України, то точно буде ядерний удар".

Олег Жданов звертає увагу на те, що це ще один запобіжник, щоб країна-агресорка не використала таку зброю проти українського народу.

Передача датчиків демонструє, що Україну приєднали в єдиний простір з відстеження радіації. Тому тепер країни Заходу будуть чітко моніторити цю ситуацію на території України. Це заявили публічно, що Росія не додумалася до того, аби використати тактичну ядерну зброю та сказати, що це не вони зробили,– зазначає фахівець.

На переконання Олега Жданова, ядерний шантаж Кремля більше не спрацює, оскільки міжнародна спільнота чітко заявила, що відреагує на будь-які кроки РФ.

Чи може Росія вдарити ядерною зброєю по ЗСУ

Як вважає військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко, наразі відсутні ознаки того, що Російська Федерація може використати ядерну тактичну зброю з метою удару по наших Силах оборони на полі бою.

Ні, вони його не використають. Ми бачимо, що зараз уже середина березня 2023 року. За цей період скільки було попереджень про застосування Росією ядерної зброї? Використали? Ні. І не використають. Оскільки у сучасній війні навіть сенсу немає використовувати тактичну зброю у зоні бойових дій. Немає жодного сенсу, - заявив Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?