Навіщо Путін намагається спокусити Китай до співпраці – Свідомі про несвідоме
Категорія
Світ
Дата публікації

Навіщо Путін намагається спокусити Китай до співпраці – Свідомі про несвідоме

Навіщо Путін намагається спокусити Китай до співпраці – Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

У новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua професор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач обговорили психологію вимушених дій російського диктатора Володимира Путіна та його намагання схилити Китай до співпраці.

Джерело: ютуб-канал online.ua

РФ вважає війну проти Україну священною

Василь Мосійчук зазначив, що перемогу у Другій світовій війні росіяни позиціонують як "священну".

Я колись почув якогось російського співака, який сказав, що без Росії не було б світу. Настільки вони сакральні в цьому світі і свято в це вірять.

На думку професора, те саме зараз діється в Росії. "Священна війна" і переконання, що світ хоче їх атакувати. Чому ж світ не хоче затакувати Китай, Америку і чому світ хоче затакувати лише Росію?

Поставте самі собі питання: чому не хоче весь світ атакувати ці дві країни? І вони не кричать, що нас атакують, давайте будемо вбивати своїх сусідів. А в Росії чомусь так. Росія - така велика держава, друга армія світу злякалась маленької держави України. Як вони казали, що ми десь там, є окраїною, розумієте. Вони розказували, що вони нас захоплять за три дні і вони нас злякались, злякались НАТО.

Путін став васалом Китаю

Росіяни заявляли, що до них буде близько територія НАТО, а тепер, після заявок на вступ до Альянсу Швеції та Фінляндії, території НАТО стало більше.

І оці дірки змушують Путіна до вимушених дій. А вимушені дії – це страх, що не справлюсь. І цей страх укрався в його голову. Ще він став васалом. Після приїзду Сі він став васалом. Це найголовніший, бомбовий удар. Я про «Москву» показували і казали, куди потрібно пливти кораблю і він насправді поплив, то те саме сталося із Путіним, він став васалом Сі. І це найбільший удар, який стався.

Віталій Луньов зазначає, що всі зустрічі з китайськими чи іншими лідерами готують два-три місяці. Те, що ми вже бачимо, це те, що було обговорено і лише публічно має засвідчитися півроку чи кілька місяців тому.

А це означає, що далі вже йдуть якісь події, про які ми теж дізнаємося лише через кілька місяців. Росія підставляє Китай – от в чому вся ідея. І тому вимушений крок Путіна полягає в тому, аби намагатися спокусити Китай до якоїсь співпраці у будь-який спосіб. А насправді це буде підстава для Китаю.

Академік бачить нові фронти навколо Росії, що стосуються Азії та арабського світу. За його словами, вже розпочався процес вимушених дій зі сторони Путіна.

Учасники цього випуску "Свідомі про несвідоме":

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

"Свідомі про несвідоме" — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?