Навіщо Путіну потрібні російські громадяни на Донбасі - пояснення експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Путіну потрібні російські громадяни на Донбасі - пояснення експерта

Навіщо Путіну потрібні російські громадяни на Донбасі - пояснення експерта
Джерело:  УНН

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук вважає, що російські паспорти, які видають українським громадянам на окупованому Донбасі, можуть бути приводом для подальшої військової агресії Російської Федерації.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

Експерт нагадав про серйозність ситуації, а також додав, що потрібна негайна відповідь держав-учасниць ОБСЄ. Вона, зокрема, може включати невизнання паспортів, які видає РФ на Донбасі.

"Зростаюча кількість жителів окупованої частини Донбасу з російськими паспортами може бути використана Кремлівським режимом, відомим своєю військовою непередбачуваністю, як привід для узаконення і розширення використання військової сили в Україні",– наголосив Прокопчук на засіданні постійної ради ОБСЄ.

За його словами, очікується подальше загострення ситуації з правами людини і основоположними свободами на окупованих територіях, оскільки російська влада переслідуватиме громадян, які не подали заявки на громадянство РФ.

Варто нагадати, що людям, які отримали російські паспорти за спрощеною схемою на Донбасі, можуть заборонити в’їзд до країн ЄС - це питання уже обговорюють в Євросоюзі.

Як повідомляв ONLINE.UА, очільник МЗС України Павло Клімкін анонсував "сюрпризи" у відповідь на рішення Росії щодо спрощення видачі російського громадянства українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?