Навіщо Путіну "українські диверсанти": з'явилося докладне пояснення
Категорія
Події
Дата публікації

Навіщо Путіну "українські диверсанти": з'явилося докладне пояснення

Навіщо Путіну "українські диверсанти": з'явилося докладне пояснення
Джерело:  online.ua

Історія з «українськими диверсантами» в Криму була потрібна президенту Росії Володимиру Путіну для того, щоб змусити росіян вірити в те, що «кругом вороги» і запустити маховик тоталітаризму.
Таку думку в своєму блозі на ONLINE.UA заявив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.
«Кремль шукає і потребує все більшої кількості ворогів. Ворогів всюди - починаючи з низів, з окупованих територій, де, цілком зрозуміло, ворогів і повинно бути найбільше, і закінчуючи владною верхівкою, де традиційно, якщо подивитися історію Росії, завжди шукали "зрадників" і завжди боялися "зради", - підкреслив він.
Експерт додав, що не випадково «двоє з трьох затриманих "українських диверсантів" були експертами Центру чорноморських досліджень "Номос" - публічними людьми.

Читайте також: У Криму затримані нові "українські диверсанти" з візиткою Яроша: з'явилося відео
«Звичайно, за каноном російських традицій, ці вороги - вони десь поруч. Їх треба знаходити, показувати народу, що "батьківщина в небезпеці, кругом вороги". Тому так багато протягом останніх років пропагандистської істерії навколо того, що НАТО рухається вперед, далі на схід, оточує Росію з усіх боків. А тепер цього мало, потрібні вороги внутрішні», - впевнений Гончар.


За його словами, «і випадок тут якраз і представився: як нагорі в Москві, так і на окупованих територіях, в Криму, де, звичайно ж, "Київ розгорнув "масштабні агентурні мережі, диверсійні групи, які заважають жити рядовим кримчанам, і від яких потрібно, за логікою Кремля, очікувати в будь-який момент чогось жахливого».
«Абсурд полягає в тому, що публічні особи погано вписуються в роль диверсантів, які повинні бути, за каноном, абсолютно непублічними, не привертати уваги та тихо робити свою справу», - додав експерт.
Читайте також: Якби в Криму почалася війна, ми б програли - український письменник
Аналітик відзначив також, що росіянам було «важливо показати відповідне шоу по телебаченню, для Криму і Росії в цілому, його і зараз періодично продовжують крутити».
«Більш того: після цього затримують ще кримських татар, місцевих бізнесменів, які теж мають військове минуле. А якщо згадати, що перед цим були практично цілі облави щодо кримськотатарських активістів, то все стає цілком зрозуміло і вписується в логічний ланцюжок: розкручується маховик радянського тоталітаризму, коли потрібно показати якомога більшу кількість ворогів, які зачаїлися і чекають певного часу "Ч" , щоб нашкодити Росії», - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA - Путин ищет новых врагов и готовит опасную революцию.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?