Навіщо Зеленський терміново скликає депутатів: нарешті оприлюднено порядок денний
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо Зеленський терміново скликає депутатів: нарешті оприлюднено порядок денний

Навіщо Зеленський терміново скликає депутатів: нарешті оприлюднено порядок денний
Джерело:  online.ua

На екстреному засіданні Верховної Ради, яке на 4 березня скликає президент України Володимир Зеленський, буде розглянута не тільки відставка окремих міністрів Кабміну, але і ще п'ять питань. На сайті ВРУ нарешті оприлюднили офіційний порядок денний. Крім питань кадрових перестановок в уряді, парламентарії розглянуть важливі і термінові законопроєкти, передає ONLINE.UA.

На порядку денному позачергового пленарного засідання ВРУ стоять кілька питань. Серед них:

  • проєкт закону №3003 про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі в багатонаціональних навчаннях;

  • проєкт закону №3015 про поділ посад головнокомандувача ЗСУ та начальника Генштабу з 1 березня 2020 року, а не 1 січня 2021 року;

  • проєкт закону №2500д про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям закону України "Про запобігання корупції" (друге читання);

  • проєкт закону №0025 про ратифікацію рамкової угоди з Францією щодо закупівлі 20 патрульних катерів;

  • питання про діяльність МВС України, СБУ, Державного бюро розслідувань України, НАБУ, Офісу Генерального прокурора в сфері подолання корупції в Україні та зміцнення правопорядку.

Слід зазначити, що Верховна Рада третій пленарний тиждень перебуває в процесі розгляду правок до законопроєкту про ринок землі і за регламентом не може розглядати нічого іншого. Тому для прийняття термінових законопроєктів президент Володимир Зеленський вимагає, щоб депутати екстрено зібралися на позачергове засідання. Воно заплановано на середу, 4 березня. Початок о 16.00.

В українських ЗМІ з'явилася інформація, що 4 березня парламент буде також голосувати за відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Цю інформацію підтвердили в Офісі президента. За словами джерела, голосування з імовірністю 99% пройде на засіданні - голосів за відставку Гончарука нібито вистачає. У Зеленського уточнили, що в.о. глави Кабміну можуть призначити віце-прем'єра Дениса Шмигаля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського розкрили деталі кадрових змін в Кабміні, які розглядатимуть на позачерговому засіданні парламенту, який скликав президент в терміновому порядку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?