Навіть промосковські люди вже хочуть відходу Путіна з Донбасу: розповідь очевидця
Категорія
Події
Дата публікації

Навіть промосковські люди вже хочуть відходу Путіна з Донбасу: розповідь очевидця

Навіть промосковські люди вже хочуть відходу Путіна з Донбасу: розповідь очевидця
Джерело:  online.ua

Місцеві жителі на окупованих територіях Донецької та Луганської областей вже хочуть, щоб президент Росії Володимир Путін вивів з Донбасу своїх бойовиків, навіть ті, хто спочатку був прихильником так званого русского міру.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив священик Української греко-католицької Церкви Микола Мединський (Залізняк), капелан із зони АТО.
«Буквально кілька тижнів тому в Попасній у мене була досить цікава розмова», - розповів Мединський.
«Було це після бурхливої ​​ночі обстрілів. Там завжди обстріли, але та ніч була якась особливо сильна. І ми пішли по тих місцях, де, як хлопці говорили, снаряди особливо купчасто лягли. Пішли, щоб з місцевими поспілкуватися - десь, може, душу залікувати, десь - втішити, десь - просто допомогу яку надати», - розповів капелан.
«І між цим всім люди ходять, намагаються якось дати лад. Ну, ми почали пробувати розмову зав'язати. Першими підійшли дві жінки, промосковські явно. І - таким суржиком: «пасматрітє», що ви наробили, «визволителі». Все зруйновано, все пропало...», - згадує священик

Читайте також: М и ловили на Донбасі офіцерів-росіян, а місцевих жителів "роззомбовували" - командувач сектора М


«Запитую: а в чому, власне, ви нас звинувачуєте? І вас, і нас обстрілюють саме промосковські, московітські війська. При чому тут ми? І тут одна з тих жінок висловлює просто "геніальну" ідею - навіть не буду намагатися копіювати її акцент, суржик: давайте, збирайтеся - і забирайтеся до Києва, а нас залиште в спокої. Ось, що нам потрібно, мовляв», - продовжує Мединський.


«Кажу їй: хіба це змінить ситуацію? Ворог залишиться, більше того, він це смертоносне руйнування понесе вглиб країни. Що ви пропонуєте, де логіка? Ну, і вона вже так вимушено видавлює з себе: «А вони нехай повертаються додому". Вона вже так не хотіла цього говорити, але довелося», - згадує священик.


"І що? Чим розмова завершилася?», - запитала журналіст ONLINE.UA.


«Я не встиг їй навіть відповісти, як почали сходитися сусідки, такі ж місцеві жінки, як і ці дві, промосковськи налаштовані. І як почали! "Петрівна, і що ти таке говориш? Подивися на Крим - хіба вони з Криму забралися? Що сталося з Кримом, а що цей Путін робить тут!" З іншого боку лунає: "А в 1933-му що вони творили?!", "Скільки вони крові нашої пити будуть!" і так далі...», - згадує капелан з АТО.



Більше

читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: На Донбасі вже говорять: скільки Путін буде пити нашу кров? - Капелан з АТО

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?