Навколо інавгурації Трампа розгорівся скандал: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Навколо інавгурації Трампа розгорівся скандал: з'явилися подробиці

Навколо інавгурації Трампа розгорівся скандал: з'явилися подробиці

Прес-служба Білого дому звинуватила американські ЗМІ у "брехливому освітленні" інавгурації президента США Дональда Трампа і пригрозили залучити журналістів до відповідальності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Так, прес-секретар Білого дому Шон Спайсер розповів про "занижених" цифри числа глядачів, присутніх на інавгурації.
Раніше сам Трамп під час свого візиту в штаб-квартиру ЦРУ піддав критиці ЗМІ, звинувативши їх у навмисному спотворенні інформації про кількість глядачів, присутніх на його інавгурацію.


Читайте також: Акції проти Трампа: мільйон учасників і "послання" Мадонни , опубліковані фото і відео


Сам Трамп оцінив кількість слухачів його інавгураційній промові в Капітолії в "мільйон-півтора мільйона осіб", в той час як ЗМІ показували площа, "де практично нікого не було".


Новий президент США згадав одну з публікацій, в якій говорилося про те, що на церемонію у Вашингтоні зібралися 250 тисяч осіб, і назвав це "брехнею".


За його словами, люди стояли від сходів Капітолію до монумента Джорджу Вашингтону. Між тим на опублікованих фотографіях з заходу видно, що це простір був повністю заповнений людьми.


При цьому офіційних даних про кількість глядачів немає.


Спайсер, виступаючи на прес-конференції, пригрозив залучити ЗМІ до відповідальності.


"Дуже багато говорять про відповідальність ЗМІ вимагати відповіді від президента. Я прийшов сюди, щоб сказати вам, що це дорога з двостороннім рухом. Ми залучимо ЗМІ до відповідальності. Американський народ заслужив кращого", - заявив він.


Також прес-секретар запевнив, що на церемонію введення Трампа в посаду "прибуло найбільше число людей, з коли-небудь присутніх на інавгурації президента США".


Тим часом Білий дім офіційно не представив даних про кількість присутніх на інавгураційній церемонії Дональда Трампа 20 січня.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  свій перший візит після інавгурації Трамп показово здійснив до штаб-квартири ЦРУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?