Навколо справи Януковича розгорається скандал
Категорія
Події
Дата публікації

Навколо справи Януковича розгорається скандал

Навколо справи Януковича розгорається скандал

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, який займається розслідуванням справи екс-президента України Віктора Януковича, заявив, що доведення справи до кінця виявилося під загрозою зриву.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
Причиною цього є передача справи Януковича новому департаменту- Управлінню з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.
"Руйнування цілісного департаменту, який працює над розслідуванням злочинів Майдану, - це пряма шкода для цих виробництв", - сказав Горбатюк.
Він додав, що поки остаточно не вирішено, які саме справи залишать його департаменту, а які передадуть новому.
Відповідаючи на питання про причини такого рішення керівництва ГПУ, він заявив, що причин декілька. Однією з них Горбатюк назвав свою незгоду з існуючою процедурою заочного судочинства, яка, за його словами, може дозволити представникам колишньої влади уникнути покарання
"Нинішній закон про спеціальне судочинство не відповідає Конституції і європейським конвенціям. Він містить правові моменти, які можуть привести до руйнування виробництв та уникнення відповідальності особами, будуть засуджені на підставі цього закону", - вважає прокурор.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що політика можуть допитати у справі підозрюваних у розстрілі Майдану колишніх беркутівців вже в листопаді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?