Навряд чи Росія здатна захистити від дронів свої авіабази — британська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

Навряд чи Росія здатна захистити від дронів свої авіабази — британська розвідка

Навряд чи Росія здатна захистити від дронів свої авіабази — британська розвідка
Джерело:  online.ua

Росія не здатна захистити від дронів свої авіабази. Про це свідчать три останніх випадки атаки безпілотників на стратегічні російські об'єкти.

Джерело: Ministry of Defence

Росія не здатна захистити від дронів свої авіабази

Напади дронів на російські аеродроми знову порушили питання – чи здатна Москва захистити свої стратегічні об'єкти в середині країни.

Про це пише Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Фото: twitter.com/DefenceHQ

Так, 19 серпня середнього бомбардувальника Ту-22 М3 російської далекої авіації, ймовірно, було знищено на авіабазі "Сольцы" в Новгородській області, за 650 км від кордону з Україною.

У Міноборони Росії заявили, що відповідальність за атаку несе безпілотник на кшталт коптера.

Якщо це правда, то це посилює оцінку того, що деякі атаки БПЛА на російські військові об'єкти відбуваються з території Росії. Коптерні БПЛА навряд чи зможуть досягти "Сольців" за межами Росії, – йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, Росія часто використовувала бомбардувальники Ту-22 М3 для запуску наперед неточних важких протикорабельних ракет Х-22 по Україні. На початку війни вони також провели інтенсивні бомбардування Маріуполя некерованими бомбами.

Це щонайменше третя успішна атака на аеродроми дальньої авіації, що знову порушує питання про здатність Росії захистити стратегічні об'єкти в глибині країни, – зазначають у Міноборони Британії.

Україна атакує російські авіабази дронами

19 серпня безпілотник влучив по військовому аеродрому "Сольцы", що є місцем базування Ту-22м3 у Новгородській області РФ.

На аеродромі спалахнула пожежа. Там перебувало близько 10 літаків.

Міноборони РФ заявило, що близько 10-ї ранку аеродром у Сольцях атакували невідомі БПЛА та підтвердили пошкодження одного з літаків. Дрони намагалися збити зі стрілецької зброї.

Ту-22М3 може переносити ракети Х-22 та Х-32, якими Росія постійно обстрілює Україну.

Моніторингові канали повідомляли про ушкодження щонайменше двох бортів Ту-22м3.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?